ГоловнаПолітика

Арахамія спростував призначення Тігіпка на посаду в уряді

"Цього не буде".

Арахамія спростував призначення Тігіпка на посаду в уряді
Фото: Анна Стешенко

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що на позачерговому засіданні Верховної Ради 4 березня не розглядатиметься питання можливого призначення Сергія Тігіпка на посаду в уряді. Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

На уточнювальне запитання щодо можливого призначення Тігіпка, Арахамія заявив: "Ні, цього не буде".

Глава фракції відмовився називати прізвища людей, яких можуть призначити до нового складу Кабміну, хоча підтвердив, що йому відомі ці зміни.

"Коли ви оголосите будь-яке прізвище - на людину ллється стільки бруду, що я просто не хочу навіть людину так підставляти під ризики", - пояснив нардеп.

Водночас він анонсував кадрові перестановки в уряді, щоб "посилити Кабмін, зробити його більш оперативним, більш досвідченим".

"Дійсно, в Кабміні зараз такі вимоги, наближається економічна криза нібито, є ознаки. Є можливість епідемії коронавірусу і треба Кабмін перетворити фактично на штаб. Для того, щоб він став штабом, треба зробити кілька кадрових рішень, зокрема. Ми хочемо посилити Кабмін, зробити його більш оперативним, більш досвідченим і все таке ... Когось додати і когось прибрати, зокрема", - сказав Арахамія.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський звернувся до спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням скликати позачергове засідання парламенту для розгляду низки питань. Як стало відомо LB.ua з власних джерел, до порядку денного включено "питання про Кабінет Міністрів", без уточнень.

Раніше відразу кілька не пов'язаних між собою джерел повідомили, що питання про призначення Тігіпка прем'єром вирішено на 99%. Ще одним ймовірним кандидатом на прем'єрство розглядався Валерій Хорошковський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram