ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" закликала владу припинити політичні переслідування Порошенка

За словами адвокатів п'ятого президента, слідча, яка мала допитувати його, пішла у відпустку.

"Європейська Солідарність" закликала владу припинити політичні переслідування Порошенка
Фото: eurosolidarity.org

Фракція "Європейська Солідарність" заявила, що всі справи проти п'ятого президента України і народного депутата Петра Порошенка є політично мотивованими і замовленими з Офісу президента.

Про це члени фракції заявили під час акції проти політичних переслідувань лідера опозиції Порошенка, в якій узяли участь активісти, волонтери і ГО "Солідарна молодь", повідомили в пресслужбі "ЄС".

Адвокати Порошенка зазначили, що, за рішенням Шевченківського райсуду, справу, в якій його викликали на допит, слід закрити через відсутність складу злочину. Також з'ясувалося, що слідча Сергєєва, яка мала допитувати його 28 лютого, пішла у відпустку.

"Ми сьогодні прийшли в Державне бюро розслідувань, розуміючи, що це фарс, розуміючи, що це ознака політичних переслідувань. Розуміючи, що влада вміє тільки одне - давати видовище", - зазначив Петро Порошенко.

Голова комітету з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що політичні переслідування п'ятого президента руйнують державу зсередини і знищують державні інституції.

Порошенко також закликав владу займатися своїми прямими функціями і не втручатися в роботу слідчих і суддів.

Нагадаємо, 28 лютого Порошенко прибув у ДБР на допит до слідчого і заявив, що суд прийняв рішення, яке зобов'язує закрити справу про призначення суддів, в якій він фігурує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram