ГоловнаПолітика

Порошенко прибув на допит у ДБР

П'ятий президент заявив, що суд зобов'язав закрити справу про призначення ним суддів.

Порошенко прибув на допит у ДБР
Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент України, депутат від фракції "Європейська Солідарність" Петро Порошенко в п'ятницю вранці прибув на допит до слідчого Державного бюро України і заявив, що суд прийняв рішення, яке зобов'язує закрити справу про призначення суддів, у якій він фігурує.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначають, що Порошенко в супроводі адвокатів прибув до будівлі ДБР близько 10:15 п'ятниці, оскільки допит, спочатку запланований на 14:00, було перенесено на 9:30. Перед входом у будівлю Порошенка зустріли прихильники й однопартійці.

"Суддя Шевченківського суду прийняла рішення скасувати постанову слідчого про відмову нам у закритті кримінальної справи, за якою ми зараз запрошені на допит. Постанову скасовано. Суддя прийняла рішення зобов'язати слідчого розглянути закриття кримінальної справи у зв'язку з відсутністю події злочину", - сказав Порошенко перед входом у будівлю.

Він знову заявив, що прибув на допит, незважаючи на те, що вважає його політично мотивованим.

Адвокат Порошенко Ігор Головань пояснив, що його клієнта допитують у справі про призначення суддів. "Тобто реалізація конституційних повноважень президента. Усі провадження стосуються рішень президента, які передбачені Конституцією", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, 20 листопада ДБР опублікувало перелік кримінальних проваджень, у яких фігурує Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram