ГоловнаПолітика

Генштаб спростував відставку Хомчака

Спікер Генштабу назвав інформацію про відставку "російським фейком".

Генштаб спростував відставку Хомчака
Фото: UA:TV

Інформація про відставку начальника Генерального штабу Збройних сил України Руслана Хомчака є російським фейком.

Про це заявив глава пресслужби Генерального штабу ЗСУ Богдан Сеник, передає BBC Україна.

"З'явилося вкидання і фейк про це. Інформація про відставку генерала Хомчака не відповідає дійсності. Прошу ЗМІ цього не поширювати", - сказав Сеник.

Раніше інформацію про можливу відставку Хомчака поширив у facebook колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун.

Після цього журналістам одного з українських телеканалів Ягун пояснив, що головнокомандувача ЗСУ можуть змінити через нібито "суперечності з президентом", але він не впевнений, що таке рішення буде ухвалено.

"Там ситуація дуже складна насправді, він 18 лютого фактично вперше публічно посперечався з президентом. І я так думаю, що це і спонукало його до ухвалення такого рішення. Я не виключаю, що не буде жодного рішення (з боку президента, - ред.)", - заявив Ягун журналістам.

Йшлося про брифінг Зеленського та Хомчака після загострення на Донбасі 18 лютого.

"Президент сказав, що це була провокація, а Хомчак сказав, що це не була провокація, це були свідомі дії на захоплення нашої території. Це непорозуміння, яке сталося, його всі бачили, якраз під час пресконференції. І власне з цього все і випливає. Швидше за все, це і був той привід", - пояснив Ягун.

Нагадаємо, 21 травня Зеленський звільнив Віктора Муженка і призначив начальником Генштабу генерала Хомчака, який командував операцією в Іловайську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram