ГоловнаПолітика

Генконсульство України в Мілані відновить прийом громадян з 2 березня

Генконсульство України в Мілані відновить прийом громадян з 2 березня
Фото: ANSA

Генеральне консульство України в Мілані з 2 березня відновлює загальний прийом громадян за попереднім записом.

Про це повідомили на сторінці дипломатичної установи у Facebook.

Зазначається, що роботу відновлено відповідно до директив, оприлюднених префектурою Мілана.

У Генконсульстві повідомляють, що громадяни, які були записані на прийом 25, 26 і 27 лютого, будуть прийняті окремо від загального запису.

Також українська дипустанова просить громадян під час відвідування консульства дотримуватися рекомендацій італійських санітарних служб щодо запобігання подальшому поширенню коронавірусу.

"А саме: у приміщенні Генерального консульства не створювати натовп, дотримувати необхідну дистанцію під час спілкування з відвідувачами та працівниками консульства, активно користуватися засобами дезінфекції для рук, по змозі - медичними масками й гумовими рукавичками", - йдеться в повідомленні.

Генконсульство припинило прийом громадян і видачу документів 25 лютого відповідно до розпорядження президента Ломбардії Аттіліо Фонтани й міністра охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца про запровадження превентивних заходів у зв'язку зі спалахом коронавірусу SARS-CoV-2.

Станом на вечір 28 лютого в Італії від коронавірусу нового типу померла 21 людина. За добу сталося 4 летальні випадки внаслідок COVID-19. У 821 італійця підтверджено наявність коронавірусу SARS-CoV-2. У половини заражених коронавірусом хвороба протікає безсимптомно. Водночас 46 італійців вилікувалися від коронавірусу нового типу.

26 лютого повідомлялося, що однією із хворих в Італії є 25-річна громадянка України.

МЗС поки що не планує евакуювати українців з Італії.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram