ГоловнаПолітика

Суд відновив Юлдашева на посаді прокурора Києва

Сергій Юлдашев був звільнений 2015 року за законом про люстрацію.

Суд відновив Юлдашева на посаді прокурора Києва
Сергей Юлдашев

Окружний суд Дніпропетровської області визнав незаконним звільнення Сергія Юлдашева з посади прокуратура Києва і відновив його на посаді.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Повідомляється, що суд скасував наказ Генерального прокурора від 3 березня 2015 року про звільнення Сергія Юлдашева з посади прокурора Києва. Рішенням суду Юлдашева відновлено на посаді.

Також Офіс генерального прокурора має виплатити Юлдашеву середню зарплату за час вимушеного прогулу, починаючи з 24 березня 2015 року та до моменту фактичного відновлення на посаді.

Офіс генпрокурора має проінформувати Міністерство юстиції про відкликання відомостей про застосування до Юлдашева закону "Про очищення влади" (про люстрацію).

Як повідомлялося, 2015 року Генеральна прокуратура звільнила прокурора Києва Сергія Юлдашева в порядку виконання закону "Про очищення влади" (про люстрацію).

У березні 2015 року Генпрокуратура відкрила кримінальну справу проти Юлдашева за звинуваченням у хабарництві. Юлдашев заявив, що всі звинувачення заперечує і пов'язав порушення провадження з тим, що перевірка прокуратури Києва виявила "кришування" сином Олексія Баганця Віталієм грального бізнесу. Пізніше столична прокуратура порушила справу стосовно Віталія Баганця.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram