ГоловнаСуспільствоВійна

За минулу добу в зоні ООС загинув один український захисник, ще сімох травмовано

Противник 11 разів відкривав вогонь.

За минулу добу в зоні ООС загинув один український захисник, ще сімох травмовано
Фото: facebook.com/pressjfo.news

У зоні бойових дій на Донбасі 1 березня противник 11 разів відкривав вогонь. Унаслідок ворожих обстрілів один український захисник загинув, п'ятеро отримали поранення і ще двоє - бойове ураження, повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України.

"Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - уточнили в Міноборони.

Поруч з н.п. Піски збройні формування Росії застосовували міномети калібру 82 мм (дві міни), також вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Поруч із Лебединським стріляли з ручного протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Неподалік Невельського застосовували автоматичний гранатомет і стрілецьку зброю, в районі Авдіївки - ручний протитанковий гранатомет і стрілецьку зброю.

Поруч із Мар'їнкою стріляли зі станкового протитанкового гранатометів (п'ять пострілів), великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У районі Тарамчука - з автоматичних станкових гранатометів, а біля Березового - з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Поруч з Луганським обстріл здійснювали зі станкового протитанкового гранатомета (сім пострілів) і великокаліберних кулеметів, у районі Нижньотеплого - з протитанкового ракетного комплексу, Новолуганського - з 82 мм міномета (три міни), станкових гранатометів, кулеметів і іншої зброї, неподалік Новотошківського з міномета 120 мм випустили 12 мін.

Нагадаємо, 1 березня загинув український захисник, боєць 72-ї бригади Ігор Гавриляк. У нього залишилися батьки. Ігор Гавриляк став 313 військовослужбовцем-уродженцем Львівської області, який загинув на війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram