ГоловнаПолітика

Милованов анонсував кампанію детінізації зайнятості в будівництві

У разі виявлення незадекларованих працівників роботодавці будуть оштрафовані.

Милованов анонсував кампанію детінізації зайнятості в будівництві
Тимофей Милованов
Фото: Макс Требухов

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов анонсував роз'яснювальну кампанію детінізації зайнятості в будівельній галузі, яка триватиме до 20 березня.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Продовжуємо кампанію детінізації зайнятості. Сьогодні стартувала друга хвиля роз'яснювальної кампанії. Цього разу - в будівництві", - написав Милованов.

За словами міністра, на першому етапі, який триватиме до 20 березня, відбуватиметься інформування роботодавців. Другий етап - інспекційний, у разі виявлення інспекторами незадекларованих працівників роботодавці будуть оштрафовані.

Милованов наголосив, що будівництво - одна з найбільш ризикових за травмуванням сфер: у 2019 році близько 15% смертельних травм сталося саме в будівельній сфері.

Міністр також повідомив, що раніше схожа кампанія відбулася у сфері торгівлі товарами і послугами, після завершення якої було оформлено понад 123 тис. людей, зазначив міністр.

"Продовжимо роботу протягом 2020 року в галузях сільського господарства, транспорту та кур'єрської діяльності", - додав він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що по всій Україні вже стартував проєкт "Велике Будівництво". Будівельні роботи почалися більш ніж на 300 об'єктах одночасно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram