ГоловнаПолітика

Кулеба прокоментував чутки про призначення головою МЗС

Він заявив, що позитивно ставиться до можливості суміщення посади міністра закордонних справ і віцепрем'єра з євроінтеграції.

Кулеба прокоментував чутки про призначення головою МЗС
Дмитрий Кулеба
Фото: Сергей Нужненко

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба виступає за поєднання цієї посади з посадою міністра закордонних справ і не заперечує, що президент Володимир Зеленський вів з ним переговори про відповідне призначення, хоч і не підтвердив це прямо.

Про це він повідомив журналістів, передають "Українські Новини".

"Поки що нічого коментувати. Триває політичний процес і консультації. Давайте дочекаємося завтрашнього дня і на підставі тих чи інших рішень будемо коментувати призначення або непризначення. Всі призначення відбудуться або ні за результатами завтрашнього засідання, а до цього часу немає сенсу спекулювати. Я звик робити висновки за результатами прийнятих або неприйнятих рішень", - відповів Кулеба на запитання про його можливе призначення головою МЗС.

Він також зазначив, що "завтра відбудеться засідання, на якому розглянуть кадрові питання щодо уряду, тому давайте почекаємо і завтра все побачимо".

На запитання про те, чи готовий він до нових повноважень, Кулеба відповів ствердно.

"Я ніколи не боявся брати на себе додаткові повноваження, які здатний виконувати. Але ще раз підкреслюю, що рішення в руках Президента і парламенту", - сказав він.

Кулеба також заявив, що позитивно ставиться до можливості суміщення посади міністра закордонних справ і віцепрем'єра з євроінтеграції.

"Якщо це станеться, то незалежно від прізвища людини, яка буде поєднувати ці посади, це буде посиленням і української дипломатії, і європейської, і євроатлантичної інтеграції", - сказав він.

Нагадаємо, Зеленський попросив Верховну Раду скликати позачергове засідання 4 березня, в тому числі для розгляду кадрових питань в уряді.

Раніше голова МЗС Вадим Пристайко заявив, що президент Зеленський поки що не говорив йому про відставку. Пристайко очолив міністерство в серпні 2019 року. Перед цим він декілька місяців працював заступником голови Адміністрації та Офісу президента при Зеленському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram