ГоловнаПолітика

Депутата Київради Іллю Сагайдака призначено заступником міністра інфраструктури

Про це стало відомо на засіданні Кабміну.

Депутата Київради Іллю Сагайдака призначено заступником міністра інфраструктури
Фото: kievcity.gov.ua

Кабінет Міністрів призначив депутата Київської ради Іллю Сагайдака заступником міністра інфраструктури. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, який відвідує засідання уряду.

Рішення про призначення Кабмін прийняв на засіданні у вівторок, 3 березня.

На сайті НАЗК йдеться, що Сагайдак подав декларацію кандидата на посаду заступника міністра інфраструктури ще 19 лютого 2020 року.

Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Ілля Сагайдак 2012 року став кандидатом у народні депутати від "Батьківщини", балотувався у 5 виборчому округу в Керчі. На виборах він зазнав поразки, після чого став директором ТОВ "Фенікс-капітал".

Після Революції гідності став першим заступником голови Шевченківської РДА, 2014-го очолив РДА Святошинського району. У жовтні 2015-го став депутатом Київської міської ради VIII скликання від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". З 2016-го був заступником голови КМДА Віталія Кличка. У лютому 2017-го, після обвалу Шулявського шляхопроводу, Кличко ініціював відставку Сагайдака, однак звільнили його з посади заступника тільки в липні.

Нагадаємо, що в жовтні 2019-го Сагайдак спільно з Олександром Пабатом, Олегом Петровцем і Олександром Харченком покинув фракцію "Європейська Солідарність" у Київраді. Згідно з даними на сайті Київради, зараз він входить до складу депутатської групи "Київська команда", головою якої є Сергій Гусовський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram