ГоловнаСвіт

Іран відмовився від допомоги США у боротьбі з коронавірусом і нагадав про санкції

Президент Рухані звинуватив американську владу у брехні у бажанні допомогти.

Іран відмовився від допомоги США у боротьбі з коронавірусом і нагадав про санкції
Хасан Рухани

Президент Ірану Хасан Рухані відкинув пропозицію США допомогти його країні у боротьбі зі спалахом коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на телеканал PressTV.

Рухані звинуватив США у тому, що вони "брешуть, кажучи про бажання допомогти Тегерану". "Наші громадяни добре знають, що ви брешете, що ви говорите неправду", - сказав Рухані на засіданні кабінету міністрів.

"Якщо ви дійсно говорите правду, ви повинні, щонайменше, зняти санкції з ліків. Це буде першим кроком. І ви повинні визнати, що ви неправильно вчиняли з іранцями, і вибачитися перед ними", - додав Рухані.

Наприкінці лютого президент США Дональд Трамп заявив, що він готовий допомогти Ірану у боротьбі з коронавірусом. "Єдине, що вони повинні зробити, - попросити", - заявив Трамп.

Нагадаємо, коронавірус охопив майже усі іранські провінції. За даними міністерства охорони здоров'я Ірану, за останню добу у країні інфікувалися коронавірусом 586 осіб, 15 осіб померли. Таким чином, загальна кількість хворих у країні становить 2922 людини, 92 людини померли.

28 лютого в іранському місті Бендер-Аббас люди підпалили лікарню, вважаючи, що там розмістять інфікованих з іншого міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram