ГоловнаСвіт

Росія частково відкрила кордони

РФ є однією з найбільш постраждалих від коронавірусу країн світу.

Росія частково відкрила кордони
Фото: EPA/UPG

Уряд Росії пом'якшив режим обмежень на в'їзд та виїзд з країни, введений через пандемію коронавірусу. Про це йдеться на сайті російського кабміну.

"Щоб запобігти поширенню коронавірусу, ми ще в березні тимчасово обмежили в'їзд у Росію іноземних громадян, а також виїзд більшості росіян за кордон. Однак ми розуміємо, що життєві ситуації бувають різні", - заявив прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін.

Дозволяється виїхати з країни до близьких родичів, що живуть за кордоном і потребують догляду, на лікування, навчання або роботу.

Іноземним громадянам теж дозволили в'їжджати в Росію, якщо вони хочуть пройти лікування або їм потрібно піклуватися про хворих родичів.

У цей самий день мер Москви Сергій Собянін оголосив про скасування карантину в столиці Росії. Там з 9 червня відміняють режим самоізоляції, пропуску і графік прогулянок.

При цьому жителям Москви, як і раніше, потрібно носити маски, рукавички і дотримуватися соціальної дистанції, йдеться на сайті мера.

Нагадаємо, Росія є однією з найбільш постраждалих від коронавірусу країн світу. Там виявили не менш ніж 476 тисяч випадків коронавірусної хвороби, від інфекції померли майже 6 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram