ГоловнаСвіт

У Бразилії пройшли масові протести проти президента Жаіра Болсонару

"Болсонару не потрібні чорні, гомосексуали, жінки. Він думає тільки про багатих".

Фото: EPA/UPG

У Бразилії в неділю, 7 червня, пройшла перша з початку пандемії масова демонстрація проти президента країни Жаїра Болсонару.

Як повідомляє AFP, у столиці Бразиліа сотні людей вийшли на вулиці з плакатами, на яких було написано "Проти расизму і фашизму" і "Тероризм - це політика уряду щодо знищення".

Одночасно з нею в Бразиліа зібралася менша група активістів з числа прихильників президента, щоб зажадати скасувати чинні з огляду на пандемію COVID-19 обмеження. Сам Болсонару вже неодноразово брав участь в акціях своїх прихильників, які регулярно відбуваються у вихідні в урядовому кварталі столиці.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

У Сан-Паулу на демонстрацію на підтримку Болсонару прийшло близько 50 осіб, а за 10 кілометрів від них тисячі людей вийшли на протест проти голови держави. "Болсонару - проти всього: йому не потрібні чорні, гомосексуали, жінки. Він думає тільки про багатих", - цитує агентство одну з учасниць протесту.

Нагадаємо, Бразилія займає друге місце в світі за кількістю інфікованих (692 тис. осіб), а за кількістю жертв (36,5 тис. осіб) поступається тільки США і Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram