ГоловнаСвіт

Трамп наказав вивести Національну гвардію з Вашингтона

У столиці США скасували комендантську годину.

Трамп наказав вивести Національну гвардію з Вашингтона
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп наказав вивести зі столиці підрозділи Національної гвардії, які перебували у Вашингтоні через протести після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда у Міннеаполісі (штат Міннесота).

"Я щойно віддав наказ нашій Нацгвардії почати процес виведення (військових, - ред.) з Вашингтона - тепер, коли ситуація повністю перебуває під контролем", - написав Трамп у твіттері.

Рішення прийнято майже через тиждень після того, як Нацгвардія виявилася задіяна у мегаполісі. При цьому Трамп додав, що військовослужбовці можуть бути знову оперативно перекинуті до столиці, "якщо знадобиться".

За словами глави Білого дому, минулої ночі у місті було зафіксовано "набагато менше учасників протесту, ніж очікувалося".

Одночасно у зв'язку з нормалізацією ситуації мер Нью-Йорка Білл де Блазіо оголосив про скасування комендантської години у місті на день раніше, ніж планувалося.

Комендантська година діяла з 8 вечора до 5 ранку, її запровадили минулого понеділка на тлі протестів проти жорстокості поліції.

Раніше повідомляли, що у містах США пройшли багатотисячні акції проти поліцейського насильства і расизму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram