ГоловнаСвіт

Під час акцій проти расизму в Лондоні постраждали понад 20 поліцейських

Хвиля протестів із США дійшла до Європи.

Фото: EPA/UPG

У Лондоні 6 червня пройшли багатолюдні акції проти расової нерівності після смерті афроамериканця Джорджа Флойда. Про це пише Daily Mail

За інформацією поліції, демонстрація "Справедливість заради Джорджа Флойда" загалом пройшла без пригод, було лише кілька затримань.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Однак до вечора настрій натовпу змінився. Правоохоронці повідомляють, що демонстранти перейшли до насильства, почали запускати фаєри і сигнальні ракети у поліцейських.

Жінка-поліцейський постраждала через падіння з коня після того, як біля тварини загорілася світлова ракета. Її госпіталізували з переломом ключиці, зламаними ребрами і пошкодженою легенею. 

Фото: worldtopbuzz.com

Ще один кінь, злякавшись, побіг без вершника і збив людину.

Для розгону заворушень в район були спрямовані додаткові поліцейські сили в захисному спорядженні.

Загалом 6 червня постраждали 10 поліцейських. За словами представника лондонської поліції Джо Едвадса, в результаті зіткнень з протестувальниками за останні кілька днів травми отримали 23 співробітники правоохоронних органів.

Нагадаємо, 25 травня в Міннеаполісі загинув афроамериканець Джордж Флойд. Під час затримання поліцейський натиснув йому коліном на горло, після чого чоловік помер у лікарні.

Це стало приводом для протестів, масових заворушень і грабежів по всіх Сполучених Штатах. Більш ніж у 40 містах ввели комендантську годину, тисячі людей були затримані, десятки постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram