ГоловнаСвіт

Країни G20 виділять понад $21 млрд на боротьбу з коронавірусом

Кошти спрямують на діагностику, створення вакцини, терапію, а також дослідження вірусу.

Країни G20 виділять понад $21 млрд на боротьбу з коронавірусом
Фото: EPA/UPG

Країни "великої двадцятки" і запрошені держави зобов'язалися виділити понад $21 млрд на боротьбу з коронавірусом, йдеться в заяві G20, поширеній в суботу.

"G20 разом із запрошеними країнами координувала глобальні зусилля з підтримки боротьби з пандемією COVID-19. На сьогодні члени групи двадцяти і запрошені країни зобов'язалися виділити понад 21 мільярд доларів на підтримку фінансування глобальної охорони здоров'я", - повідомила організація в суботу, 6 червня, на своєму офіційному сайті.

Ці кошти будуть спрямовані на діагностику, створення вакцини, терапію, а також дослідження, пов'язані з новим коронавірусом.

Саудівська Аравія, яка зараз головує в G20, виділить 500 мільйонів доларів. З них 150 мільйонів повинні бути спрямовані Коаліції із забезпечення готовності до епідемій та інновацій, ще 150 мільйонів - Глобальному альянсу з вакцин та імунізації і 200 мільйонів - іншим організаціям і програмам в галузі охорони здоров'я.

Нагадаємо, в березні країни G20 пообіцяли виділити $5 трлн для пом'якшення наслідків пандемії коронавірусу.

За даними ресурсу Worldometer, у всьому світі виявлено близько 6,9 мільйона випадків зараження коронавірусом, від наслідків інфекції померли близько 400 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram