ГоловнаСвіт

Чехія висилає двох російських дипломатів через неправдиве повідомлення про підготовку масового отруєння рицином

Їх оголосили персонами нон ґрата

Чехія висилає двох російських дипломатів через неправдиве повідомлення про підготовку масового отруєння рицином
Фото: 5.ua

Чехія оголосила персонами нон ґрата і зобов'язала покинути країну двох співробітників російського посольства в Празі. Про це пише Reuters.

Оголошення про це рішення зробив чеський прем'єр-міністр Андрей Бабіш

Він повідомив, що на такий крок пішли через те, що він назвав "внутрішньою боротьбою" серед співробітників посольства, яка призвела до неправдивих тверджень про те, що Росія становить загрозу для трьох муніципальних політиків Чехії.

Йдеться про справу "Рицин" - один зі співробітників посольства Росії заявив про прибуття в Чехію російського дипломата з рицином - отрутою, якою збиралися отруїти трьох політиків, пише Czech Radio.

"З інформації, отриманої мною від Служби безпеки й інформації, однозначно випливає, що справа була сфабрикована в результаті протистояння двох співробітників посольства РФ в ЧР. Один із них навмисне надіслав у Службу безпеки неправдиве повідомлення про заплановану атаку проти чеських політиків, що призвело до зайвого навантаження на Службу, а також проблем у чесько-російських взаєминах і заподіяння шкоди доброму імені Російської Федерації в Чеській Республіці", - повідомив прем'єр Бабіш.

Нагадаємо, в грудні 2019 року в Німеччині двох співробітників російського посольства вислали і оголосили персонами нон ґрата через убивство громадянина Грузії в Берліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram