ГоловнаСвіт

Німеччина виділить 600 млн євро Глобальному альянсу з вакцин

"На думку глави німецького уряду, ефективна вакцина повинна бути доступна для людей по всьому світу".

Німеччина виділить 600 млн євро Глобальному альянсу з вакцин
Фото: Bundesregierung / Bergmann

Німеччина перерахує Глобальному альянсу з вакцин та імунізації (Global Alliance for Vaccines and Immunisation, або GAVI) в період з 2021 по 2025 рік 600 млн євро. Крім того, GAVI отримає від ФРН 100 млн євро в рамках ініціативи ЄС із боротьби з пандемією коронавірусу.

Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель на відеоконференції країн-донорів, передає Deutsche Welle.

Меркель наголосила, що на тлі пандемії COVID-19 робота Глобального альянсу з вакцин та імунізації стала ще більш значущою. Однак і в період пандемії не варто забувати про діяльність організації із загальної імунізації. Канцлер наголосила, що на думку глави німецького уряду, ефективна вакцина повинна бути доступна для людей по всьому світу.

"300 мільйонів - це не просто цифри, це людські долі", - сказала Меркель, маючи на увазі мету альянсу до 2025 року забезпечити щепленнями ще 300 млн дітей.

Зі свого боку міністр з питань економічної співпраці та розвитку ФРН Герд Мюллер похвалив внесок GAVI в боротьбу з COVID-19 та іншими інфекційними захворюваннями.

"На конференції донорів для Глобального альянсу з вакцин та імунізації ми створюємо сьогодні структури для кампанії з вакцинації по всьому світу. Це найбільша з будь-коли проведених кампаній з розподілу вакцини за рекордний час", - сказав він.

Глобальний альянс з вакцин та імунізації GAVI був створений 20 років тому з метою забезпечити доступ до вакцин для жителів бідніших країн. Завдяки роботі альянсу за цей час близько 760 млн дітей по всьому світу були щеплені. Так вдалося уникнути близько 13 млн смертей.

Щоб забезпечити вакцинацію ще 300 млн дітей, за даними організації, необхідно 7,4 млрд доларів США.

Нагадаємо, раніше Німеччина вирішила продовжити обмеження соціальних контактів до кінця червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram