ГоловнаСвіт

Росія в Бразилії дискредитує Україну, - посол

"Про це свідчать також сумнозвісні штампи про роль ОУН, УПА, Степана Бандери та інші".

Росія в Бразилії дискредитує Україну, - посол
Фото: halubh.com

Заворушення в Бразилії й поширення провокаційної інформації, зокрема щодо українських прапорів на мітингу в підтримку президента Жаїра Болсонару, дають підстави говорити про те, що Росія проводить операцію з дискредитації України.

Про це в коментарі "Укрінформу" розповів посол України в Бразилії Ростислав Троненко.

"На думку бразильців, останні події свідчать про проведення Росією операції з дискредитації України відповідно до всіх канонів гібридної війни. Про це свідчать також сумнозвісні штампи про роль ОУН, УПА, Степана Бандери та інші. Проходить час, а лекала радянсько-російської пропаганди про «український буржуазний націоналізм» залишаються незмінними", – зазначив дипломат.

Він вказав на те, що Росії не подобаються хороші стосунки, що склалися між президентами України і Бразилії.

"На переконання бразильських аналітиків, нашого сусіда надзвичайно дратують ті дружні відносини, що склалися між президентами України і Бразилії після особистої зустрічі в Токіо в жовтні минулого року й досягнуті домовленості щодо конкретного наповнення нашого стратегічного партнерства", – сказав Троненко.

За його словами, у позаминулу й минулу неділі в центрі Сан-Пауло, де найбільше в країні кількість інфікованих COVID-19 і летальних випадків, проходили маніфестації на підтримку президента Бразилії Болсонару, відомого своїми різкими заявами проти політики губернатора штату й мера цього мегаполісу, спрямованої на дотримання найперше рекомендацій ВООЗ щодо продовження карантину. Президент країни навпаки вважає, що в першу чергу потрібно дбати про економіку й добробут населення, особливо малозабезпечених.

Нагадаємо, раніше глава Державного космічного агентства Володимир Усов розповів, як Росія політично натиснула на Бразилію, щоби та відмовилася від будівництва спільного з Україною космодрому. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram