ГоловнаСвіт

YouTube заблокував ролик, в якому росіян закликають голосувати за поправки до Конституції і лякають геями

Відео визнали таким, що містить дискримінаційні висловлювання, які порушують правила сервісу.

YouTube заблокував ролик, в якому росіян закликають голосувати за поправки до Конституції і лякають геями
Фото: segodnya.ua

Модератори YouTube заблокували агітаційний ролик "Чому поправки до Конституції Росії – це важливо" через дискримінаційні висловлювання, що порушують правила сервісу.

Про це пише "Медуза".

Як повідомлялося раніше, ролик був створений "Федеральним агентством новин" (РІА ФАН) та медіагрупою "Патріот", які пов'язують із бізнесменом Євгеном Пригожиним (відомим як "кухар Путіна",- ред).

За сюжетом даного відео, у Росії так і не прийняли поправки до 72 с. Конституції РФ, що закріплюють поняття шлюбу як союзу чоловіка й жінки, через що гомосексуалісти отримали можливість усиновлювати дітей. Далі співробітниця дитячого будинку записує відео й радіє: "У нас сьогодні хлопчика усиновили". Пізніше з'ясовується, що хлопчик Петя дістався гей-парі.

Актор Олександр Філімоненко, який зіграв "нову маму" з'являється в кадрі з підведеними очима, а потім пропонує Петі одягти сукню. На цьому тлі звучить слоган "Таку Росію ти вибереш? Виріши майбутнє країни, голосуй за поправки до Конституції".

Пізніше Філімоненко заявив журналістам, що до зйомок не знав ні про сюжет відео, ні про те, що знімається в агітаційному матеріалі. Він також розповів, що на референдумі щодо поправок до Конституції РФ він збирається голосувати проти.

Активісти ЛГБТ-групи "Стимул" звернулися до Слідчого комітету і прокуратури РФ із вимогою провести перевірку щодо творців ролика. Також вони попросили Роскомнадзор заблокувати відео.

Фото: youtube.com

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін вніс поправки до власного законопроєкту про зміни Конституції. Він запропонував додати до основного закону РФ пункт про те, що Росія "зберігає пам'ять предків, які передали ідеали і віру в Бога", а також закріпити статус шлюбу як союзу чоловіка й жінки.

Новий пакет із президентськими поправками надійшов до Держдуми ввечері 1 березня, як і перша версія законопроєкту. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram