ГоловнаСвіт

У Росії через витік палива в Красноярському краї оголосили катастрофу федерального значення

Аварія сталася на ТЕЦ, паливо потекло в річки.

У Росії через витік палива в Красноярському краї оголосили катастрофу федерального значення
Фото: метео-ТВ

У Росії через розлив дизельного палива на ТЕЦ в Норильську (Красноярський край) оголосили федеральну надзвичайну ситуацію. Про це пише РБК.

Вилилося близько 20 000 т нафтопродуктів, вони потекли в річки.

"Перше, що потрібно зробити з урахуванням масштабу події, потрібно визнати ситуацію "НС федерального характеру". Це нам дозволить залучати до ліквідації сили і засоби федеральних органів влади", - сказав глава Мінприроди РФ Дмитро Кобилкін.

Паливо потрапило в річку Амбарная, на ній встановили бонові загородження. При цьому Кобилкін повідомив, що його відомство дізналося про подію тільки через два дні.

"Ситуація дуже важка. Я не уявляю собі, як спалювати в арктичній зоні таку кількість палива. Чесно кажучи, для мене великі сумніви не те що в 14 днях, а загалом в самій ліквідації ... Таке багаття на такій площі, така кількість - це буде велика проблема", - сказав Кобилкін.

Нагадаємо, що в 2018 році в Індонезії оголосили надзвичайний стан через пальне, яке розлилося в море і загорілося. Займання призвело до загибелі чотирьох рибалок в портовому місті Баликпапан. Крім того сотні людей повідомили про проблеми зі здоров'ям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram