ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що запрошення Путіна на саміт G7 - це питання "здорового глузду"

"Половина зустрічі присвячена Росії, а його там немає".

Трамп заявив, що запрошення Путіна на саміт G7 - це питання "здорового глузду"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив про плани запросити Росію на саміт "Великої сімки", яка відбудеться цього літа. Про це пише The Hill.

"Це не питання того, що він зробив, це питання здорового глузду". У нас є велика сімка, його там немає. Половина зустрічі присвячена Росії, а його там немає", - заявив Трамп в ефірі радіо-шоу Брайана Кілміда Fox News.

Трамп згадав про співпрацю з Путіним у зв'язку з недавньою нафтовою кризою, коли галузь перебувала в тяжкому становищі через пандемію коронавірусу, хоча визнав, що це також принесло користь Росії. Трамп також зазначив, що було б легше домовитися про новий ядерний пакт, якби Путін був присутній.

Росія була виключена зі складу G8 в 2014 році після анексії українського Криму. У червні 2018 року голова Білого дому вже висловлювався за повернення РФ в цей міжнародний клуб, але пропозиція не знайшла відгуку у інших його членів.

Раніше Трамп заявляв, що хотів би запросити на саміт представників країн, які не входять до "Великої сімки": РФ, Австралію, Індію і Південну Корею.

Нагадаємо, що глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Трамп не може змінити склад G7.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо виступив проти участі Російської Федерації в черговій зустрічі лідерів "Великої сімки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram