ГоловнаСвіт

Італія відкриває кордони для туристів з Європи

Громадяни країн ЄС, держав Шенгенської зони і Монако можуть відвідати Італію без карантину.

Італія відкриває кордони для туристів з Європи
Фото: EPA/UPG

Італія послабила карантинні заходи і з 3 червня дозволила в'їзд туристам з країн Євросоюзу та Шенгенської зони. Відповідне рішення прийняв італійський уряд, пише hromadske.

Виїзд до Італії дозволений з усіх країн ЄС і зони Шенгену, а також Монако. Тим, хто перетне кордон, більше не потрібно дотримуватися 14-денного карантину.

Однак чинною залишається заборона на переміщення і вимога ізоляції для людей з підтвердженим діагнозом COVID-19 і їх контактних осіб.

В уряді Італії повідомили, що в разі нового спалаху захворювання влада на регіональному чи національному рівні може знову обмежити пересування в окремих районах.

Нагадаємо, тривалий час Італія була лідером за захворюваністю в Європі. На 3 червня в країні виявлено 233,5 тис. хворих, з них померли 33,5 тисячі, одужали 160 тис.

У червні голова міланської лікарні Сан-Рафаель Альберто Зангрілло повідомив, що коронавірус слабшає. За його словами, кількість вірусних частинок у крові пацієнтів, які надходять до лікарні, різко зменшилася. "У клінічному сенсі вірусу в Італії сьогодні не існує", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram