ГоловнаСуспільствоОсвіта

У дитсадки Києва після послаблення карантину повернулися майже 15 тис. дітей

До карантину садки кожен день відвідували 55 000 вихованців.

У дитсадки Києва після послаблення карантину повернулися майже 15 тис. дітей
Фото: valentinkstudio.com.ua

У Києві після відкриття дитсадків у рамках ослаблення карантину до них повернулися майже 15 000 дітей. До карантину щоденний показник становив 55 000, повідомив на брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

З 1 червня в столиці відновили роботу 466 дитсадків. Відкрилися тільки ті установи, які вжили всіх заходів для безпечної роботи.

"У 62 садочках тривають планові ремонтні роботи. Багато батьків, у яких є можливість залишати дітей вдома або родичів, не повели дітей до садочків, щоби не наражати їх на небезпеку", – повідомив мер.

Він додав, що головне завдання садків полягає в дотриманні всіх правил, зокрема постійного прибирання та дезінфекції приміщень, мінімізації контактів в установі.

"Персонал садків пройшов інструктаж, як діяти в разі спалаху респіраторного захворювання в дитячому садку. Кожен день дітям на вході в садок і персоналу міряють температуру. Батькам у групи заборонено заходити", – повідомив Кличко.

Нагадаємо, що дитячі садки були відкриті в рамках третього етапу пом'якшення карантину, який розпочався з 1 червня. Відкриватися дошкільним закладам можна тільки в тих областях, які відповідають вимогам переходу з другого на третій етап.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram