ГоловнаСуспільствоЖиття

Рада має намір зобов'язати учасників дорожнього руху носити світловідбиваючі елементи в темний час доби

Це поширюватиметься на ремонтників доріг, водіїв, пасажирів.

Рада має намір зобов'язати учасників дорожнього руху носити світловідбиваючі елементи в темний час доби
Фото: Facebook/Laila Pakalnina

Верховна Рада має намір зобов'язати учасників дорожнього руху використовувати світловідбиваючі елементи в темний час доби. Нардепи проголосували в першому читанні за законопроєкт №2694, йдеться на сайті парламенту.

Їх пропонують зобов'язати користуватися жилетами, стрічками зі світловідбиваючими елементами, мати на собі одяг, що має світловідбиваючі елементи. Невиконання цього правила каратиметься штрафом у розмірі 51 гривні. Однак законопроєктом №2697, прийнятому парламентом за основу в середу, відповідний штраф планують збільшити з 3 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - з 51 гривні до 255 гривень.

Крім цього, в першому читанні проголосовано законопроєкт №2696, який зобов'язує учасників дорожнього руху використовувати світловідбиваючі елементи в темний час доби. 

Пропонують зобов'язати носити жилети зі світловідбиваючими елементами працівників, які проводять ремонт, облаштування та відповідають за експлуатацію автодоріг, вулиць, залізничних переїздів, мостів і шляхопроводів.

Водії і пасажири мотоциклів повинні будуть під час руху надягати шолом зі світловідбиваючими елементами. Водії всіх транспортних засобів, згідно із законопроєктом, у темну пору і в разі поганої видимості будуть зобов'язані перебувати поза своїм транспортом у спеціальному жилеті зі світловідбиваючими елементами. Це ж стосується їхніх пасажирів.

Для велосипедистів і погоничів тварин також пропонують встановити зобов'язання використовувати світловідбиваючі елементи.

Нагадаємо, з 1 вересня 2019 року уряд України встановив обов'язок для дітей молодших класів носити світловідбиваючі жилети в темний час доби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram