ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Архієпископ Климент анонсував розгляд комітетом Ради питання захисту ПЦУ в Криму

Питання подальшої долі ПЦУ в Криму днями будуть розглядати і в Москві.

Архієпископ Климент анонсував розгляд комітетом Ради питання захисту ПЦУ в Криму
глава Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент
Фото: 24 канал

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики має намір розглянути проєкт постанови про захист Православної церкви України в анексованому Криму. Засідання заплановано на 15:00 середи, 3 червня.

Про це повідомив архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент, передають Крим.Реалії.

«Завтра планується засідання комітету з цього приводу (проєкт постанови щодо захисту ПЦУ в Криму, – ред.). Повинні визначитися – виносити це питання на сесію Верховної Ради чи ні. Я сподіваюся, що рішення буде позитивне й нарешті Верховна Рада прийме рішення, яке б захистило ПЦУ в Криму»- сказав архієпископ Климент.

Він наголосив на важливості розгляду українською владою питання, зазначивши, що Верховний суд у Москві повинен днями «прийняти якесь рішення щодо подальшої долі ПЦУ в Криму».

Раніше Інститут релігійної свободи та Центр громадянських свобод направили клопотання на підтримку передачі в державну власність собору святих рівноапостольних князів Володимира й Ольги Кримської єпархії ПЦУ в Сімферополі в комітет і керівництво парламенту.

Кабінет Міністрів України повторно ухвалив проєкт постанови Верховної Ради щодо захисту Православної церкви України в анексованому Криму. Раніше цей проєкт постанови вже приймав попередній уряд на чолі з Олексієм Гончаруком, але документ був відкликаний процедурними нормами через зміну уряду.

Архієпископ Климент вважає, що постанова українського уряду допоможе зберегти Кафедральний собор святих рівноапостольних Володимира й Ольги в Сімферополі завдяки «поширенню відповідальності за громадян України, які залишилися в Криму».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram