ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція заперечує зміну маршруту руху підозрюваних у вбивстві Шеремета

"У попередніх підозрах маршрут руху до і після закладання вибухівки не фігурував".

Поліція заперечує зміну маршруту руху підозрюваних у вбивстві Шеремета
Фото: Макс Левин

Поліція спростовує поширену ЗМІ інформацію про зміну маршруту руху підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка.

Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

"Нещодавно деякі ЗМІ поширили інформацію про нібито зміну маршруту закладачів вибухівки під авто, на якому підірвали журналіста Павла Шеремета. Слідство спростовує оприлюднені дані", - йдеться в повідомленні

Повідомляться, що для проведення експертних досліджень слідство використовувало кілька відеофайлів, вилучених за маршрутом руху підозрюваних Антоненка і Кузьменко, зокрема відео з фасаду приміщень Київського університету імені Бориса Грінченка на вулиці Бульварно-Кудрявській.

У матеріалах кримінального провадження подається схема руху підозрюваних від автомобіля до вул. Бульварно-Кудрявської - саме там востаннє, згідно з повідомленням поліції, фігурантів зафіксувала камера відеоспостереження.

У МВС зазначають, що на цій схемі зображено, що після закладання вибухівки підозрювані через провулок Чеховський вийшли на вулицю Бульварно-Кудрявську, звідки і повернули в квартал між вулицями Бульварно-Кудрявська та Олеся Гончара. Наголошується, що в кварталі, куди повернули фігуранти, за адресою вулиця Олеся Гончара, 28Б, розташована квартира, якою користувався підозрюваний Антоненко, І що він підтвердив це під час допиту.

"Варто також зауважити, що в попередніх підозрах маршрут руху до і після закладання вибухівки не фігурував - він був доданий в текст підозр за погодженням з процесуальним керівником у кримінальному провадженні", - підсумували в поліції.

Раніше "Слідство.Інфо" звинуватило поліцію в підтасовуванні даних про пересування підозрюваних у вбивстві Шеремета. Вони заявили, що слідчі поліції, які займаються справою про вбивство Павла Шеремета, скоротили маршрут чоловіка і жінки, які підклали вибухівку під авто загиблого. На їхню думку, це було зроблено, щоб версія правоохоронців виглядала переконливіше.

Напередодні МВС підтвердило завершення досудового розслідування щодо підозрюваних у виконанні вбивства Шеремета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram