ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери за три години зібрали 168 тис. гривень для застави фігурантці справи Шеремета Яні Дугарь

Залишок буде спрямований на роботу в судовому слідстві.

Волонтери за три години зібрали 168 тис. гривень для застави фігурантці справи Шеремета Яні Дугарь
Фото: LB.ua

Адвокат однієї з підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь повідомив, що для неї зібрали 168 тис. гривень, необхідні для внесення застави.

Про це написала у фейсбуці волонтерка Наталія Прилуцька з посиланням на адвоката Дугарь Віталія Коломійця.

"Нам вдалося!!! За три години. Друзі, грошей достатньо! Більше не надсилайте! Від адвоката Віталія Коломійця: неймовірно, але за три години сума зібрана з надлишком. Просимо зупинити платежі (видаляємо реквізити). Залишок буде спрямований на роботу в судовому слідстві і, за погодженням з основними засновниками, для правової допомоги іншим добровольцям", - повідомила вона.

Нагадаємо, в понеділок увечері Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід Яні Дугарь з нічного домашнього арешту на заставу в розмірі 168 тис. гривень. Захист заявляв, що в неї немає грошей для внесення застави.

Крім того, Дугарь хотіли взяти на поруки п'ятеро осіб, серед них - колишні та діючі депутати Верховної Ради, але суд відмовив їм у цьому клопотанні.

Раніше Печерський районний суд продовжив арешт фігуранта справи - музиканта Андрія Антоненка без права внесення застави до 23 липня. 4 лютого суд продовжив на два місяці арешт підозрюваної у вбивстві Шеремета дитячої лікарки Юлії Кузьменко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram