ГоловнаСуспільствоПодії

З центру забезпечення ЗСУ в Харківській області вкрали понад 5 тонн дизпалива

За даними СБУ, схему розкрадання організували керівники середньої ланки центру.

З центру забезпечення ЗСУ в Харківській області вкрали понад 5 тонн дизпалива
Фото: СБУ

У Харківській області викрили масштабні розкрадання палива з території одного з центрів забезпечення Збройних сил.

Про це повідомляється на сайті Службі безпеки.

Оперативники спецслужби встановили, що керівники середньої ланки центру організували систематичне розкрадання паливно-мастильних матеріалів, призначених для потреб армії.

Дизельне паливо й бензин один із фігурантів особисто вивозив із території військової частини невеликими партіями. Потім паливо акумулювали на складах посередників і збували оптовими партіями за готівку місцевим підприємцям.

Встановлено, що зловмисники встигли заволодіти понад 5 тоннами паливно-мастильних матеріалів.

Фото: СБУ

"Співробітники СБУ затримали автомобіль посередників при перевезенні чергової партії солярки розміром 3 тонни, незаконно придбаної у військових. Під час проведення шести обшуків у службових приміщеннях центру забезпечення та за місцем проживання фігурантів, правоохоронці виявили докази корупційної діяльності, а також гроші, отримані від угоди", – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше, у 96-й зенітно-ракетній бригаді ЗСУ виявили масштабне розкрадання палива. Було затримано троє осіб. За даними слідства, начальник тилу однієї з військових частин разом із кількома військовослужбовцями й цивільними особами організував схему зі списання паливно-мастильних матеріалів, які потім незаконно продавали.

Так, з березня 2020 року правоохоронці задокументували чотири факти вивезення близько 60 тонн палива вартістю більш як 1,3 млн гривень. Також проводиться перевірка фактів привласнення палива на суму близько 10 млн гривень у 2018–2020 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram