ГоловнаСуспільствоВійна

У Слов'янську проводять слідчий експеримент у справі нацгвардійця Марківа

Фахівці проводять акустичні, балістичні та топографічні дослідження.

У Слов'янську проводять слідчий експеримент у справі нацгвардійця Марківа
Фото: mvs.gov.ua

Група експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз та Київського політехнічного інституту прибули до Слов'янська для проведення слідчого експерименту у справі про загибель італійського фоторепортера Андреа Роккелі і російського перекладача Андрія Миронова 24 травня 2014 року.

Про це повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Зазначається, що фахівці проводять акустичні, балістичні та топографічні дослідження в той самий час року і на тих самих локаціях, де розгорталися трагічні події.

"Сподіваємося, слідство Нацполіції отримає професійні висновки експертів, які будуть використані італійським правосуддям для неупередженого розгляду апеляційних скарг представленим захистом нашого гвардійця і від імені держави Україна", - заявили в МВС.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, Марків, у якого є громадянство України та Італії, перебуває за ґратами з 30 червня 2017 року, коли його заарештували в аеропорту Болоньї. Його звинувачують у вбивстві італійського фотографа Андреа Роккеллі і його російського перекладача Андрія Миронова. Вони загинули в результаті мінометного обстрілу 24 травня 2014 біля підніжжя гори Карачун під Слов'янськом, на контрольованій тоді бойовиками території.

Захист Марківа відкидає ці звинувачення, наполягаючи на тому, що журналісти перебували в зоні війни без розпізнавальних знаків і стали жертвами перехресного вогню. Італійська сторона відмовилася від проведення слідчих дій на місці події, а також проігнорувала пропозиції України про створення спільної слідчої групи, озвучені після арешту Марківа.

12 липня 2019 року суд міста Павіа засудив Марківа до 24 років позбавлення волі. Жорстокість вироку здивувала навіть прокурора, який просив 17 років ув'язнення. 20 листопада минулого року Україна подала апеляційну скаргу на рішення італійського суду.

Розгляд апеляції виявився заблокованим через пандемію коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram