ГоловнаСуспільствоЖиття

Омбудсманка Денісова звернулася до Москалькової з вимогою випустити із СІЗО кримчанина Гафарова

Стан здоров'я політв'язня продовжує погіршуватися.

Омбудсманка Денісова звернулася до Москалькової з вимогою випустити із СІЗО кримчанина Гафарова
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вимагає звільнити із СІЗО Сімферополя політв'язня кримчанина Джеміля Гафарова.

Про це вона написала у фейсбуці.

Денисова повідомила, що в стан здоров'я політв'язня продовжує погіршуватися.

"У Кримського татарина, який має II групу інвалідності і вже понад рік незаконно утримується в СІЗО, критичний стан здоров'я. Через наявні хронічні захворювання і появу нестерпного болю в ділянці грудної клітки, нирок і постійного високого тиску, він не може перебувати в умовах місця несвободи. Адже в пенітенціарних установах йому не проводять жодного медичного обстеження й не надають належної медичної допомоги", – написала вона.

Денісова звернулася до уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової з вимогою сприяти скасуванню утримання під вартою кримчанина.

Також Денисова вимагає надати Гафарову необхідну медичну допомогу.

Нагадаємо, Джеміль Гафаров має низку захворювань. У 2017 році він переніс інфаркт міокарда. Активний відвідувач усіх судових процесів за політично вмотивованими справами у Криму. Його затримали у березні 2019 у так званій другій сімферопольській справі "Хізб ут-Тахрір" – організації, яка визнана в Росії терористичною. В Україні заборони на її діяльність немає, але після окупації Криму російська "влада" почала переслідувати її учасників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram