ГоловнаСвіт

Південна Корея передала Україні 20 тис. тестів на коронавірус

Про це у квітні домовилися президент Володимир Зеленський і Мун Дже Ін.

Південна Корея передала Україні 20 тис. тестів на коронавірус
Фото: facebook/Чернівецька обласна державна адміністрація

Сьогодні, 3 червня, в Україну доставлено гуманітарну допомогу від Південної Кореї, яка передала 20 тис. наборів для тестування на коронавірус.

Про це повідомляють на сайті Міністерства закордонних справ.

Відзначають, цей дружній жест з боку уряду Кореї став практичним втіленням домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови президента України Володимира Зеленського і президента Республіки Корея Мун Дже Іна у квітні цього року.

Голова МЗС Дмитро Кулеба подякував корейській стороні за своєчасну допомогу і послідовну підтримку зусиль України в боротьбі з COVID-19.

"Українська сторона налаштована на подальше всебічне зміцнення дружніх відносин з Республікою Корея і буде докладати всіх зусиль для взаємовигідного розвитку перспективних напрямів двосторонньої співпраці", - сказав він.

Нагадаємо, 19 травня набув чинності закон про масове тестування на коронавірус, прийнятий Верховною Радою на позачерговому засіданні 7 травня.

У квітні Південна Корея виділила Україні $700 тис. на боротьбу з коронавірусом. Повідомляли, що $400 тисяч надійдуть в об'єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні в рамках Організації Об'єднаних Націй. Решта грошей буде передано у вигляді лабораторних тестів або коштів на їх покупку, це буде безповоротна гуманітарна допомога.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram