ГоловнаСвіт

Під час протестів у США напали на українську журналістку

Афроамериканець вдарив її кулаком і хотів забрати камеру.

Під час протестів у США напали на українську журналістку
Протесты в Нью-Йорке, 29 мая 2020
Фото: EPA/UPG

Під час протестів в американському місті Санта-Моніка один з демонстрантів напав на українську журналістку, репортерку "Голосу Америки" Христину Шевченко, яка знімала сюжет для програми chastime.

Про це журналістка написала у своєму фейсбуці.

За словами Христини, один з демонстрантів вдарив її кулаком в голову під час зйомки сюжету. Після цього він хотів забрати камеру. Його вдалося зняти на відео.

"Близько 10 хвилин ніхто не чіпав, а потім момент - і в очах потемніло від удару кулаком в тім'я. Я знепритомніла на кілька секунд і впала. Штатив з камерою також впали мені на стопу. Я почала кричати, що я преса і мені вдалося встати на одну ногу", - повідомила вона.

Шевченко додала, що їй вдалося дістатися до машини, а згодом медики діагностували у неї перелом двох пальців на нозі і легку травму голови. Поліції під час нападу не було.

Фото: facebook.com/Khrystyna Shevchenko

"Крім мене в лікарні були інші люди з протестів, травмовані цеглою або осколками. Лікарі не встигали всіх обслуговувати. Вдарив мене афроамериканський хлопець, свідки чули, як перед ударом він закричав "давай вкрадемо у неї камеру". Ну і те, що у мене білий колір шкіри таки зіграло роль. Нападника встигла навіть зняти, ось так от. Тепер я на милицях і в гіпсі", - написала журналістка.

У сюжеті на другій хвилині можна побачити обличчя нападника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram