ГоловнаСвіт

У Лас-Вегасі офіцера поліції застрелили під час протесту громадян

Ще один полісмен брав участь у стрілянині в іншій частині міста.

У Лас-Вегасі офіцера поліції застрелили під час протесту громадян
Фото: AP

У Лас-Вегасі під час протесту громадян у зв'язку зі смертю афроамериканця Джорджа Флойда застрелили офіцера поліції. Про це пише Independent.

Інцидент стався на бульварі Лас-Вегас-Стріп. Також відомо, що ще один поліцейський Вегаса брав участь у стрілянині в центрі міста.

За три ночі протестів поліція Лас-Вегаса заарештувала 338 осіб. Офіцери застосовували сльозогінний газ і перцевий балони, щоб розігнати натовп протестувальників у ніч суботи і в неділю.

Затриманих помістили у в'язницю незважаючи на те, що місцевий суд закликає відправляти їм судові повістки, а не утримувати в камерах, щоб уникнути поширення COVID-19.

Вівторок - уже шостий день масових протестів і заворушень, викликаних смертю Флойда під час затримання поліцією. Чоловіка заарештували через повідомлення про те, що він міг розплатитися фальшивою купюрою в продуктовому магазині. Поліцейський повалив його на землю і притиснув шию коліном, унаслідок чого Флойд задихнувся.

Подія спричинила масові заворушення по всій країні, деякі з них закінчилися розгромленими магазинами й іншими об'єктами підприємницької діяльності. З Міннеаполіса, де помер Флойд, мітинги поширилися на інші міста. У деяких ввели комендантську годину.

Нагадаємо, що силовики розігнали мітинг під Білим домом за допомогою сльозогінного газу і застосування зброї з гумовими кулями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram