ГоловнаСвіт

У США пред'явлені звинувачення далекобійникові з українським ім'ям, який мало не в'їхав у демонстрантів

Водій автоцистерни пізнаний як 35-річний Богдан Вечірко.

У США пред'явлені звинувачення далекобійникові з українським ім'ям, який мало не в'їхав у демонстрантів
Богдан Вечирко
Фото: kstp.com

Водієві вантажного автомобіля, який в'їхав у натовп демонстрантів на перекритому шосе в Міннеаполісі, пред'явлені звинувачення в нападі, передає Голос Америки.

Як розповів шериф округу Хеннепін (штату Міннесота), за кермом автоцистерни перебував 35-річний Богдан Вечірко.

За словами правоохоронних органів, увечері 31 травня Вечірко направив автомобіль у натовп демонстрантів на автостраді 35W неподалік від центру Міннеаполіса. Водій посигналив, але не уповільнив хід під час наближення до пішоходів.

Демонстрантам вдалося розбігтися в сторони і уникнути поранень. Група протестувальників витягла водія з кабіни і почала бити його, проте інша група, мабуть, встала на його захист. Після цього чоловіка передали поліції, яка надала йому медичну допомогу, а потім помістила під варту.

Як розповів комісар у справах громадської безпеки Джон Харрінгтон, судячи із записів з камер відеоспостереження, автоцистерна вже перебувала на шосе до того, як о 17:00 були збудовані загородження. Однак комісар з виправних закладів штату Пол Шнелль згодом заявив, що автомобіль об'їхав загородження, щоб залишитися на шосе.

Мотив нападу наразі не встановлено.

Нагадаємо, 25 травня в Міннеаполісі загинув афроамериканець Джордж Флойд після того, як білий поліцейський протягом майже 10 хвилин душив його коліном. 46-річний чоловік просив про допомогу, поки не втратив свідомість. Інформація про вбивство стала відома широкому загалу завдяки відеозаписам, зроблених перехожими. Поліцейський, який його вчинив, заарештований. Йому пред'явлено звинувачення у вбивстві з необережності.

Ця трагедія викликала хвилю протестів по всіх США. Демонстрації переросли в безлади і зіткнення з поліцією. У багатьох містах була введена комендантська година і задіяна Національна гвардія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram