ГоловнаСвіт

У Міннеаполісі журналісти Deutsche Welle потрапили під обстріл поліції

Поліцейські зажадали від репортерів покинути місце протестів.

У Міннеаполісі журналісти Deutsche Welle потрапили під обстріл поліції
Фото: EPA/UPG

Під час протестів в американському Міннеаполісі знімальна група Deutsche Welle потрапила під обстріл.

Про це повідомляється на сайті видання.

Відзначається, що за кілька хвилин до прямої трансляції в ніч на неділю, 31 травня, кореспондента Штефана Зімонса і оператора Макса Ферга обстріляла поліція. На відеоматеріалах із місця події видно, як після звуку пострілу один із поліцейський, який стояв за декілька десятків метрів, опускає предмет, що нагадує зброю.

Під час перепалки поліцейські зажадали від журналістів DW покинути місце протестів, попри те, що ті показали документ про акредитацію.

"Мій оператор був схильний до ризику ще сильніше, ніж я. Усе могло закінчитися дійсно дуже погано", – розповів Зімонс після інциденту. Він також вказав, що поліцейські перебували в стані сильного стресу.

Відзначимо, що це не єдиний інцидент із представниками ЗМІ під час протестів у США. Зімонс повідомив, що незадовго до інциденту з його знімальною командою три поліцейські автомобілі з невідомих причин оточили журналістів ще одного телеканалу. 30 травня від гумових куль постраждали двоє співробітників інформагентства Reuters і кореспондент шведської газети.

Нагадаємо, 29 травня в Міннеаполісі затримали знімальну групу телеканалу CNN, яка вела прямий репортаж про протести. На відеозаписі на сайті телеканалу можна побачити, як поліцейські оточили журналіста CNN Омара Хіменеса й заявили, що він заарештований.

Афроамериканець Джордж Флойд помер 25 травня після того, як білий поліцейський протягом майже 10 хвилин душив його коліном. 46-річний чоловік просив про допомогу, поки не втратив свідомість. Інформація про вбивство стала відома широкому загалу завдяки відеозаписам, зробленим перехожими. Поліцейський, який це вчинив, заарештований. Йому пред'явлено звинувачення у вбивстві з необережності.

Ця трагедія спричинила хвилю протестів у США. Демонстрації переросли в безлади й зіткнення з поліцією. У багатьох містах ввели комендантську годину й задіяли Національну гвардію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram