ГоловнаСвіт

У США поліція затримала журналістів CNN під час прямого ефіру з протестів у Міннеаполісі

"Темношкірого кореспондента CNN заарештували під час законного висвітлення протестів у Міннеаполісі. Білого кореспондента неподалік затримувати не стали", - завив телеканал.

У США поліція затримала журналістів CNN під час прямого ефіру з протестів у Міннеаполісі
Журналист телеканала CNN Омар Хименез
Фото: twitter.com/CNN

Темношкірого журналіста телеканалу CNN Омара Хіменеза затримали під час зйомки репортажу з протестів, які тривають в американському Міннеаполісі. Разом з ним наділи наручники на оператора і продюсера.

Про це повідомляє CNN.

"Темношкірого кореспондента CNN заарештували під час законного висвітлення протестів у Міннеаполісі. Білого кореспондента неподалік затримувати не стали", - йдеться в повідомленні.

Оператору вдалося зняти процес затримання. Камера продовжувала записувати вже без оператора. Пізніше затримали також продюсера CNN.

Фото: twitter.com/CNN

На відеозаписі на сайті телеканалу видно, як поліцейські оточили Хіменеса, який працював у прямому ефірі. Він повідомив правоохоронцям, що він і його колеги є представниками ЗМІ, додавши, що вони готові змінити дислокацію, якщо їм з якоїсь причини не можна перебувати саме в цьому місці. У відповідь поліцейські заявили, що журналіст заарештований, і наділи на нього наручники. На запитання Хіменеса, в чому він звинувачується, вони не відповіли.

Нагадаємо, 46-річний афроамериканець Джордж Флойд загинув під час затримання в Міннеаполісі. Поліція заарештувала його поруч з продуктовим магазином після повідомлення про те, що він розплатився фальшивою банкнотою. Поліцейський притиснув йому шию коліном, після чого Флойд задихнувся.

У ніч на 29 травня в місті посилилися народні протести і масові заворушення. Протестувальники розгромили великий торговий центр і спалили місцеву дільницю поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram