ГоловнаПолітика

Українські МіГ-29 і Су-27 уперше супроводили американські бомбардувальники B-1B

Пара літаків США перетнула повітряний простір України.

Фото: facebook.com/kpszsu

Українські МіГ-29 і Су-27 вранці 29 травня вперше взяли участь у супроводі американських бомбардувальників B-1B.

Про це повідомило американське посольство в Києві.

Два літаки B-1B вилетіли з військово-повітряної бази Еллсворт у Південній Дакоті і здійснили переліт до Європи як "стримуючий сигнал будь-якому супротивникові".

Під час польоту над Європою до американських бомбардувальників по черзі приєдналися польські F-16 і Мі-29, румунські F-16 і МіГ-21, грецькі F-16. Над Чорним морем американські бомбардувальники виконували політ разом з українськими МіГ-29 і Су-27 і турецькими КС-135.

"Винищувачі українських Повітряних сил - пара Су-27 і пара МіГ-29, прилаштувалися до американських літаків і здійснили їх супровід за заданим маршрутом. Українські льотчики підхопили естафету від польських пілотів, а сам захід з повітряного патрулювання має плановий характер для досягнення взаємного сумісництва НАТО і ключових партнерів альянсу", - повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

Фото: facebook.com/kpszsu

Фото: facebook.com/kpszsu

"Інтеграція нашої стратегічної бомбардувальної присутності над усією Європою доводить, що США разом з будь-яким союзником або партнером готові стримувати і, якщо потрібно, спільно використовувати ці можливості", - заявив генерал Джефф Гаррігян, командувач силами ВПС США в Європі й Африці.

У Європі дозаправку в повітрі бомбардувальників B-1B Lancer забезпечували американські літаки-заправники KC-135, що піднімалися з авіабази Мілденхолл у Великобританії. Крім того, на зворотному шляху з Чорноморського регіону були задіяні американські літаки-заправники з авіабази Інджірлік у Туреччині. Всі вони дозволили парі бомбардувальників B-1B Lancer зробити круговий рейс з бази ВПС Еллсворт, відзначено в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram