ГоловнаПолітика

Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Туркменістану, Палестини, Португалії та Азербайджану

Президент привітав їх з початком роботи.

Президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Туркменістану Тойла Атаєва, Палестини - Гашем Хасана Даджані, Португалії - Антоніу Машаду й Азербайджану - Ельміри Ахундової.

Про це повідомляють на сайті Офісу президента.

Фото: president.gov.ua

Зеленський привітав посла Туркменістану Тойла Атаєва з початком його місії в Україні і висловив переконання, що обидві сторони будуть здійснювати дієві кроки для подальшого розвитку українсько-туркменської взаємовигідної співпраці.

Співрозмовники відзначили зацікавленість України і Туркменістану в інтенсифікації політичної, торговельно-економічної та культурно-гуманітарної співпраці між двома країнами. Окрему увагу було приділено зміцненню кооперації в будівельній галузі. Зеленський також висловив надію, що поширення COVID-19 не завадить планам щодо активізації двостороннього діалогу, і передав запрошення президентові Туркменістану Гурбангули Бердимухамедову відвідати Україну.

Фото: president.gov.ua

Зеленський також обговорив з послом Палестини Гашем Хасаном Даджані стан і перспективи двосторонніх відносин, наголосивши на важливості подальшого розширення торговельно-економічної співпраці між країнами.

Відзначають, що президент підтвердив готовність України залишатися провідним постачальником продовольчих товарів і сільськогосподарської продукції на палестинський ринок. Сторони також відзначили успішний розвиток співпраці у сфері освіти, вагомий внесок України в підготовку національних кадрів для Палестини.

Фото: president.gov.ua

Зеленський подякував послу Португалії за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і санкційної політики ЄС щодо Росії. Президент підкреслив, що Португалія є важливим партнером України в рамках взаємодії з ЄС і НАТО, і висловив надію на результативну співпрацю з португальським головуванням у Раді ЄС у першому півріччі 2021 року.

Зеленський також висловив надію, що українсько-португальська спільна комісія з економічної співпраці продовжить роботу,  тільки-но умови це дозволять.

Президент також висловив сподівання на повне і неупереджене розслідування обставин смерті громадянина України Ігоря Гоменюка в аеропорту Ліссабона і притягнення до відповідальності винних у цій трагедії.

Фото: president.gov.ua

Президент привітав посла Азербайджану Ельміру Ахундову з початком її роботи в нашій країні. Він також подякував президенту країни Ільхаму Алієву і всьому азербайджанському народу за надану гуманітарну допомогу для подолання пандемії коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram