ГоловнаПолітика

Епідемія та карантин проявили масштаб проблеми домашнього насильства, - Шмигаль

Прем'єр-міністр переконаний, що важливо не тільки реагувати на проблему, а й займатися профілактикою.

Епідемія та карантин проявили масштаб проблеми домашнього насильства, - Шмигаль
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що епідемія коронавірусу та карантинні заходи проявили масштаб такого явища, як домашнє насильство.

Про це він заявив на зустрічі з представниками правозахисних громадських організацій, на якій також була присутня дружина президента Олена Зеленська і голова ОП Андрій Єрмак, повідомляють на сайті Кабміну.

"Важливо не тільки реагувати постфактум, необхідно на державному рівні займатися його профілактикою. Очевидно повинна бути державна програма протидії домашньому насильству, під яку необхідно підвести відповідну законодавчу базу. Повинна бути організована робота психологів та інших відповідних служб. Виводити проблему домашнього насильства на державний рівень - критично необхідно", - пояснив прем'єр.

Він також нагадав, що вже при Кабміні працює урядова гаряча лінія 1547, куди можуть звертатися жертви домашнього насильства, щоб отримати допомогу.

"Час показує, що необхідно посилити її роботу. Домашнє насильство - це, звісно, злочин, а не прояв любові. Прислів'я «Б'є - отже, любить» ми повинні забути, і цим злочинам потрібно всіляко протидіяти", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, раніше генсек ООН заявив про збільшення випадків домашнього насильства в умовах карантину.

У лютому в Україні запустили в тестовому режимі гарячу лінію із запобігання домашньому насильству.Поліція також анонсувала запуск груп реагування по всій Україні

У листопаді 2019 року суд виніс перший у Києві вирок за домашнє насильство - 33-річного чоловіка, який систематично знущався з дружини, заарештували на три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram