ГоловнаСвіт

Прем'єр Вірменії Пашинян заразився коронавірусом

Він разом з родиною перебуває на самоізоляції.

Прем'єр Вірменії Пашинян заразився коронавірусом
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заразився коронавірусом.

Про це він повідомив у фейсбуці, передає Би-би-си.

У відеоролику Пашинян пояснює, що, хоча в нього не було ніяких симптомів, він вирішив пройти тестування, бо планує відвідати військові частини. Як з'ясувалося, крім нього самого заразилася і вся його сім'я. Усі переносять хворобу без симптомів і з нормальною температурою.

"Зараз ми всі самоізолювалися, буду працювати з дому. Тут для цього є всі зручності", – розповів Пашинян.

Він також припустив, що найімовірніше він заразився коронавірусом від офіціанта під час однієї з нарад.

"Я помітив, що він працював без рукавичок, зробив зауваження, але, думаю, і до цього працювали без рукавичок. В офіціанта також підтверджений коронавірус", – розповів вірменський прем'єр.

Згідно з даними Університету Джона Хопкінса, у Вірменії на цей час зареєстровано 9 282 випадки коронавірусу.

Нагадаємо, з 16 березня 2020 року у Вірменії ввели режим надзвичайного стану для припинення розповсюдження коронавірусу. 13 квітня уряд продовжив режим надзвичайного стану на місяць – до 14 травня включно, а потім – ще на місяць – до 13 червня.

Водночас введені з 24 березня обмеження на вільне пересування й деякі види економічної діяльності були зняті з 4 травня, і з 18 травня відновлено роботу громадського транспорту, спортзалів, дитсадків та об'єктів громадського харчування.

Відповідно до положення на ранок вівторка, 26 травня, у Вірменії було зафіксовано 7402 підтверджені випадки коронавірусу. Від COVID-19 помер 91 пацієнт, вилікувалися 3220 осіб. 27 травня, влада країни заявили про другу хвилю пандемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram