ГоловнаСвіт

Польща скасувала обов'язкове носіння масок на вулиці

У магазинах, транспорті і храмах їх треба буде одягати.

Польща скасувала обов'язкове носіння масок на вулиці
Фото: EPA/UPG

У Польщі з суботи в рамках чергового етапу пом'якшення карантину скасували обов'язкове носіння маски на вулиці. Про це повідомляє Польське радіо.

За словами прем'єра Польщі Матеуша Моравецького, в країні буде діяти один загальний принцип: у загальнодоступному просторі, якщо це можливо, необхідно зберігати двометрову дистанцію з іншими людьми.

"Це правило поширюється на простір під відкритим небом, а також на закриті приміщення, де можна буде безпечно зберігати дистанцію, якщо для цього будуть відповідні умови", - цитує видання польського прем'єра.

Моравецький додав, що коли двоє людей йтимуть близько одне до одного, то для таких випадків носіння масок рекомендується і надалі.

У ресторанах і барах обличчя не треба буде закривати, коли клієнти вже займуть місця за своїми столиками. У магазинах, громадському транспорті і релігійних спорудах маски і надалі будуть обов'язковими.

У МОЗ Польщі зазначили, що у більшості регіонів країни епідемія вже йде на спад.

Станом на 31 травня в Польщі зареєстровано стільки ж випадків коронавірусу, скільки і в Україні - трохи більш ніж 23,5 тисячі.

Раніше країна дозволила в'їзд студентам своїх вишів з України.

Наприкінці травня Польща пом'якшила карантин для сезонних працівників з України і Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram