ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ: п'ять областей і Київ не готові до послаблення карантину

Вони не відповідають одному з трьох показників.

МОЗ: п'ять областей і Київ не готові до послаблення карантину
Фото: EPA/UPG

Станом на 31 травня Київ і п'ять областей не відповідають необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

До пом'якшення карантину не готові Волинська, Донецька, Львівська, Рівненська і Чернівецька області, а також місто Київ.

У столиці спостерігається незначне перевищення критерію зафіксованих випадків захворювання на 100 тис. населення за останні 7 днів (інцидентності) - 12,2 за дозволеної норми 12.

Кожна з областей не відповідає одному з трьох показників - загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, завантаженість ліжко-місць у медзакладах і охоплення населення ПЛР-тестуванням на коронавірус.

Нагадаємо, в Україні коронавірусом заразилися 23 672 людини, 468 - за останню добу. Найбільше нових випадків підтвердили в Києві, Львівській та Чернівецькій областях.

З 22 травня в Україні почала діяти адаптивна модель карантину. Протиепідемічні заходи можна послаблювати тільки в регіонах зі сприятливою епідемічною ситуацією.

Раніше ексзаступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк розкритикував підхід МОЗ до визначення регіонів, де можна пом'якшувати обмежувальні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram