ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Львівська область продовжила карантин через погіршення динаміки коронавірусу

"У Львові захворюваність надзвичайно висока".

Львівська область продовжила карантин через погіршення динаміки коронавірусу
Фото: facebook/Чернівецька обласна державна адміністрація

Львівська область продовжила карантин мінімум до 1 червня через погіршення динаміки коронавірусу, йдеться на сайті обладміністрації. З початку тижня в регіоні від коронавірусу померли 11 осіб, більш ніж 300 отримали позитивний результат тесту.

За словами директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ореста Чемериса, область відповідає лише двом з трьох показників для пом'якшення карантину: завантаженості ліжок у лікарнях (21% при допустимих 50%) і тестування (86 на 100 тисяч населення).

Головний показник - інцидентність - перевищено, і він збільшується. Зараз він становить близько 14,5 на 100 тисяч населення при допустимих 12.

"Якщо аналізувати показники, то ми не входимо в ту межу, яка дозволяє ослаблення карантину. За сім днів зафіксовано 362 випадки інфікування", - сказав Чемерис.

Погіршення динаміки відзначив також керівник лабораторного центру Роман Павлів: "Про припинення карантину або його пом'якшення рано говорити. Динаміка погіршується. Все більше людей потрапляють до медустанов з важкими формами. У Львові захворюваність надзвичайно висока".

Наступне засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заплановано на понеділок, 1 червня.

Нагадаємо, що, крім Львівської області, проблеми з виходом з карантину спостерігаються також у Донецькій, Рівненській і Чернівецькій областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram