ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ з 1 червня планує відкрити 90% дитячих садків

Усього в столиці близько 600 дитсадків.

Київ з 1 червня планує відкрити 90% дитячих садків
Фото: valentinkstudio.com.ua

Київ планує відкрити 90% дитячих садків з 1 червня.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондрієвський, передають "Українськi Новини".

"Десь близько 90% дитячих садків працюватиме", - сказав він, зазначивши, що в столиці близько 600 дитсадків.

Увечері 1 червня КМДА звітуватиме про перший день роботи.

Мондрієвський також додав, що деякі дитсадки можуть не відкритися через ремонт.

Нагадаємо, 23 травня Київ вирішив відкрити дитсадки і школи для 11-х класів, а також дозволити роботу готелів з 1 червня.

Згідно з рекомендаціями МОЗ, температуру дітям мірятимуть при вході в приміщення і ще раз через чотири години. Якщо вранці вона вища за 37,2 градуса або в дитини виявлять ознаки респіраторного захворювання, їй доведеться повернутися додому. Якщо температуру виявили впродовж дня, дитину ізолюють, про це повідомлять медиків і батьків.

На вході до установи організовують місце для обробки рук антисептиком.

Планують заборонити використання тканинних рушників, м'яких іграшок, килимів з довгим ворсом, перебування у вуличному взутті всередині приміщень, проведення масових заходів за участю дітей з більш ніж однієї групи і з глядачами.

На період роботи в такому режимі рекомендується надавати пріоритет активностям на відкритому повітрі, а в приміщеннях за можливістю тримати дітей на максимальній відстані один від одного.

Дитячий садок повинен буде забезпечити постійну наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах; дезінфекцію поверхонь і вологе прибирання що дві години; регулярне провітрювання приміщень; централізований збір засобів індивідуального захисту і паперових серветок у різні контейнери з кришками й одноразовими пакетами.

Водночас міністр охорони здоров'я Максим Степанов визнав, що встановлені для роботи дитсадків протиепідемічні вимоги доволі складно виконати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram