ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві двоє чоловіків вбили рибалку, щоб продати його автомобіль і виплатити кредити

Їм загрожує від 15 років в'язниці до довічного ув'язнення.

У Києві двоє чоловіків вбили рибалку, щоб продати його автомобіль і виплатити кредити
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві поліцейські затримали двох чоловіків, які вбили рибалку і викрали його машину, щоби виплатити свої кредити.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко розповів, що дружина потерпілого звернулася до правоохоронців із заявою, що кілька днів тому зник її чоловік. Жінка заявила, що 44-річний чоловік поїхав на своїй машині на рибалку й не повернувся, а його телефон вимкнений.

"Ми відстежили, що машина знаходиться на території Київської області. Однак, коли показали дружині фото іномарки, вона сказала, що за кермом є не її чоловік. Тоді ми встановили особу водія й опитали його. Він повідомив, що "Опель" купив кілька днів назад у товариша за 1800 доларів", – розповів Крищенко.

Пізніше поліцейські розшукали людини, який продавав машину, і вийшли на слід двох чоловіків. Вони виявилися причетними не лише до продажу іномарки, а й до зникнення її власника.

"Нам стало відомо, що цей дует до злочину готувався заздалегідь і навіть розподілив ролі. Вибравши безлюдне місце, побачили самотнього рибалки, а в нього – автомобіль. Спочатку вони вдарили його ножем у спину й шию, затягли у воду і втопили. Потім перенесли тіло в його ж мікроавтобус і вивезли на пустир, де закопали в ямі, яку заздалегідь підготували. Отриману від продажу валюту обміняли в ломбарді й на ці гроші погасили свої кредити", – розповів Крищенко.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зараз обидва зловмисники затримані. Ними виявилися уродженець Луганської області, 1999 року народження, і киянин, 1996 року народження. Під час затримання в них вилучили частину грошей, лопату та інші речові докази.

Затриманим загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Нагадаємо, раніше у Вишгороді 16-річний хлопець застрелив 45-річного ветерана АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram