ГоловнаСуспільствоПодії

У Вишгороді підліток застрелив ветерана АТО

Чотирьох учасників інциденту затримали.

У Вишгороді підліток застрелив ветерана АТО
Игорь Корниенко
Фото: Ми-Українці\facebook

У Вишгороді 16-річний хлопець застрелив 45-річного ветерана АТО Ігоря Корнієнка ("Корній"). Як повідомили в поліції Київської області, трагедія сталася в ніч на 22 травня.

"Близько 3 години ночі сталося зіткнення між групою молодих людей і двома дорослими чоловіками. Під час бійки один з компанії, де були неповнолітні, помітив у свого супротивника в сумці зброю. Вихопив її та зробив прицільний постріл. У цей час один з компанії стрільця вдарив іншого чоловіка, який втратив свідомість. Після цього нападники зникли в невідомому напрямку", - йдеться в повідомленні.

Опритомнівши, травмований чоловік викликав правоохоронців.

Від отриманого вогнепального поранення 45-річний житель Вишгорода помер на місці події. З місця події поліцейські вилучили зброю МКМ-072СБ і патрони.

В союзі ветеранів "Ми українці" повідомили, що загиблий два роки воював у зоні ООС у складі батальйону Айдар, після чого повернувся до Вишгорода, працював охоронцем.

"Під вікнами будинку "Корнія" галасували хлопці, що випили. Ігор Корнієнко вийшов їх заспокоїти, але чомусь взяв із собою автомат - це була зареєстрована мисливська зброя. Хлопці якось забрали автомат і вистрілили з нього в "Корнія". Кулі були не смертельними, але Ігор Михайлович помер від больового шоку", - повідомив керівник союзу Іван Татауров виданню "Погляд".

Правоохоронці затримали чотирьох учасників інциденту. Це неповнолітні у віці 15-17 років і 19-річний хлопець.

Серед затриманих - 16-річний хлопець, який ґрунтовно підозрюється в умисному вбивстві. Він тимчасово проживає в Сумській області.

За цим фактом порушено два кримінальні провадження: за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram