ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ ухвалив рішення відновити роботу громадського транспорту

Наземний громадський транспорт у столиці почне працювати з 12:00 23 травня, метро - з 25 травня.

Київ ухвалив рішення відновити роботу громадського транспорту
Фото: Макс Требухов

Київ ухвалив рішення відновити роботу громадського транспорту. Рішення ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у суботу, 23 травня, йдеться на сайті КМДА.

"Ми врахували зміну показників для послаблення протиепідемічних заходів. У столиці загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення становить менш ніж 12 осіб, а саме 11,7% ", - повідомив перший заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Водночас на ранковому брифінгу в суботу глава МОЗ повідомив, що показник захворюваності на 100 тис. населення в столиці становить 15. Так, за словами міністра, пом'якшення карантину в Києві наразі неможливе. Однак пізніше Степанов змінив думку, посилаючись на те, що комісія з ТЕБ і НС керувалася оновленими даними.

"Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, становить менш ніж 50%, а саме - 35%. Середня кількість тестувань методом ПЛР становить понад 12 осіб на 100 тис. населення протягом останніх семи днів, а саме 37,7. Тому ухвалено рішення про перехід до другого етапу ослаблення протиепідемічних обмежень з дотриманням усіх норм і регламентів", - зазначили в КМДА.

Так у Києві:

  • у суботу о 12:00 відновить роботу наземний пасажирський транспорт,
  • з 23 травня почнуть працювати магазини площею до 1000 кв. м.,
  • з 25 травня метро відновить перевезення пасажирів,
  • з 25 травня відновлять проведення сільськогосподарських ярмарків.

Зазначається, що регулярні пасажирські перевезення автомобільним та електричним транспортом (трамвай, тролейбус) у міському сполученні відновлюються під час перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння.

Крім того, в КМДА зазначили, що в столиці продовжує діяти масочний режим, тому пасажирів у транспорт будуть допускати тільки за наявності засобів індивідуального захисту. Також маска буде необхідна під час візитів у магазин і на ярмарки.

Нагадаємо, з 22 травня в Україні ввели адаптивний карантин, згідно з яким регіони зі сприятливою епідемічною ситуацією можуть знімати обмеження, а інші - ні. За даними МОЗ на 22 травня, Київ і ще низка українських регіонів не відповідають умовам для пом'якшення карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram