ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Степанов: пом'якшення карантину в Києві наразі неможливе

Кількість хворих на 100 тис. населення в столиці перевищує допустимий показник.

Степанов: пом'якшення карантину в Києві наразі неможливе
Фото: Макс Требухов

Перехід до другого етапу пом'якшення карантину в Києві на сьогодні неможливий через перевищення показника захворюваності на 100 тисяч населення. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в суботу.

Він пояснив, що однією з ознак, що дозволяють перейти до адаптивного карантину, є інцидентність - кількість нових хворих за останні 7 днів на 100 тисяч населення. Цей показник встановлений на рівні 12.

"На сьогодні у місті Києві цей показник перевищує 12, він тримається на рівні 15. Тому перехід у другий етап пом'якшення наразі неможливий", - сказав Степанов.

Водночас міністр зазначив, що ситуація може змінитися найближчими днями. Тоді відповідне рішення буде ухвалено регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За інформацією мера Києва Віталія Кличка, за минулу добу в столиці коронавірус виявили у 47 осіб, з них 14 - медики.

Найбільше випадків за минулу добу виявили в Дарницькому районі - 10 хворих. Всього станом на 23 травня в столиці COVID-19 підтвердили у 2569 осіб.

Нагадаємо, напередодні Кличко попросив Кабінет Міністрів дозволити роботу громадського транспорту у столиці, незважаючи на те, що місто не відповідає критеріям для другого етапу пом'якшення карантину.

За його словами, в Києві відбувається транспортний колапс. А перевищення показника пов'язане зі

спалахом коронавірусу в Дарницькому інтернаті минулого тижня. Кличко вважає, що за останні шість днів захворюваність була в межах норми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram