ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацкорпус влаштував пікет з петардами і фаєрами під офісом Медведчука в Києві (оновлено)

В ОПЗЖ заявили про постраждалих.

У київській поліції спростували інформацію про вибух під офісом глави партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука на вул. Великій Васильківській. Про це пише Громадське з посиланням на правоохоронців.

"У будівлі активісти палили фаєри. Потім був звук, ймовірно спричинений сумішшю з фарбою. Були затримані кілька людей, точна кількість наразі уточнюємо. Їх скерували в Печерське відділення поліції. Їхнім діям буде надана правова оцінка", - поінформували в поліції.

Пікет влаштував "Національний корпус".

"У День героїв, ми хочемо нагадати, що в країні відбувається реванш проросійських сил. Головні антигерої української реальності - колишні регіонали з ОПЗЖ. Візити лідерів ОПЗЖ на переговори з керівництвом РФ в Москву і Санкт-Петербург під час війни повинні трактуватися як державна зрада, але політична партія продовжує свою діяльність", - йдеться в повідомленні на сайті партії.

Також оприлюднено заяви Нацкорпусу до СБУ з вимогою почати провадження проти керівників ОПЗЖ і до Мін'юсту з позовом до суду за фактом вчинення партією державної зради.

Раніше в соціальних мережах з'явилася інформація про вибух під офісом Медведчука. Його прессекретар Олег Бабанін повідомив про постраждалих.

"Там проходила акція, там багато чого було. Ми зараз готуємо заяву ... Є постраждалі", - сказав він.

Фото: Нацкорпус

Фото: Нацкорпус

Фото: Нацкорпус

Офіси Медведчука в Києві не вперше стають об'єктом нападу і пікетів.

У жовтні 2018 року представники праворадикальних організацій С14 і "Традиція і порядок" влаштували погром у будівлі на вулиці Липинського. У серпні навпроти цього будинку вивісили портрет Василя Стуса, а в липні спалили велику кулю з вати.

У листопаді 2016 року мітингувальники з Майдану побили вікна в "офісі Медведчука" на Великій Васильківській.

Нагадаємо, напередодні соратника Медведчука, голову харківського осередку "ОПЗЖ" Андрія Лесика облили зеленкою під час акції протесту в Харкові. На його кривдників склали адмінпротоколи про дрібне хуліганство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram